Ordna din tandgnissling med bettskena

Vet du att du kan få ordning på din tandgnissling med bettskena? När det kommer till tandgnissling bettskena så är detta något du kan få hjälp med hos bettkliniken. En bettskena är inte bara för dig som gnisslar tänder utan den är även bra för andra sorters käkledsbesvär.

Just käkledsbesvär är ett samlingsnamn, som är för smärta i området kring käken. Det kan även vara att man har svårt att gapa. Idag finns det flera sätt att behandla på. Det krävs dock att man först analyserar problemet. Så att det blir rätt sorts behandling. Det innebär att du bör göra en så kallad smärtutredning till att börja med. Sedan en undersökning av käkled och muskulatur.

En bettskena hjälper mot tandgnissling

Om du vill fixa din tandgnissling med bettskena, så är detta en bra metod. En bettskena är avgjuten direkt efter hur dina tänder ser ut. Det så att det får den allra bästa passformen. Den har man sedan på sig medan man sover. Det kan variera hur länge man måste ha denna tandgnissling bettskena. Ofta känns en skillnad redan efter ett par månader.

Då kan man använda den mindre och mindre. Just att gnissla tänder eller att utsätta sig själv för tandpressning är ganska vanligt idag. Detta kan leda till att man får ont eller andra sorters besvär. Som tur är det lätt att komma till rätta med detta, genom en bettskena för tandgnissling. Vill du veta mer om tandgnissling och bettskena, besök då bettkliniken. De finns i Göteborg. De har även en egen hemsida där du kan läsa mer om detta.